Recepten
Havermoutpap (1 portie)
benodigdheden:
200 ml melk
50 gr havermout
zout (optioneel)
honing (optioneel)
bosvruchten (optioneel)
bereidingswijze:
Kook de melk in een steelpannetje op middelhoog vuur. Zodra het kookt, voeg je de havermout toe. Doe dit terwijl je blijft roeren. Breng het vuur omlaag en laat het ongeveer 15 minuten koken. Blijf regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen. Als de pap te dik wordt, kun je wat extra melk toevoegen. Als de pap klaar is, moet je het nog even laten na wellen. Roer het los met een beetje melk en je pap is klaar. Gebruik eventueel nog wat honing of bosvruchten om het zoeter en (nog) gezonder te maken. Eet smakelijk!
Havermout muffins (6 stuks)
benodigdheden:
1 rijpe banaan
4 eetlepels appelmoes
75 ml sojamelk
1 theelepel bakpoeder/halve theelepel bakingsoda + citroenzuur
75 gram havermout
gedroogde blauwe bessen
1 theelepel kaneel
bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pureer de banaan. Roer hier de appelmoes, havermout, sojamelk, bakpoeder, kaneel en bessen doorheen. Als je wilt kun je er nog honing bij doen voor extra zoetigheid.
Verdeel dit beslag over de zes muffin vormpjes. Bak de muffins gedurende dertig minuten op 180 graden. Even laten afkoelen en smullen. Eet Smakelijk!
\
Groene shake
benodigdheden:
5 of 6 eetlepels havermout
Fruit naar keuze, 1 of 2 stuks
Groente naar keuze, 1 of 2 stuks
Melk/yoghurt, hoeveelheid ligt aan hoe dun je de shake wilt hebben
Blender
bereidingswijze:
Dit is waarschijnlijk het makkelijkste recept aller tijde. Het enige dat je hoeft te doen is alles in een blender te gooien en te mixen. Blijf mixen tot je vindt dat je shake dik/dun genoeg is. Giet het voorzichtig in een glas en genieten maar. Drink smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten